• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 500 g black-eye bönor
  • 1 burk Fontana Meze Kronärtskocka
  • 1 dl Fontana Extra Virgin Olivolja Cypern
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 2 st stjälkar selleri
  • 2 st morötter
  • 150 g grönkål eller svartkål
  • Ca 1 liter kycklingbuljong
  • 1/2 st ekologisk citron
  • Havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  • Recept för 4-6 pers.


    Lägg bönorna i en stor gryta och täck med saltat vatten. Koka på svag värme tills de mjuknar. Sila bönorna och ställ åt sidan.


    Hacka lök, purjolök, morötter och selleri och fräs hacket i ett par matskedar olivolja. Tillsätt tomatpuré och kycklingbuljong och låt puttra under lock i 30 min.


    Tillsätt sedan bönorna, kronärtskockor och resten av olivoljan. Skär bort märgen på kålbladen och dela dem i mindre bitar innan du lägger dem i soppan.


    Låt soppan koka ihop några minuter och tillsätt slutligen saften och det finrivna yttre skalet av en halv citron innan servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept