• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Bläckfisk med grönsaker och grilloumi

Se mer:  ,

Ingredienser

  • 12 st små bläckfiskar, 
eller 6 stora
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlökar, krossade
  • 150 g grilloumi
  • 1 tomat, tärnad
  • Citronsås:
  • persilja, finhackad
  • 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • salt & peppar

Gör så här

  • Rensa bläckfiskarna genom att dra loss huvudet, fiskbenet, inälvorna och det grå benet. Skölj dem noga under rinnande vatten. Gnid dem med citron och havssalt. Låt dem stå i 20-30 minuter.


    Hacka grönsaker och ost och lägg i en skål. Salta och peppra, droppa lite citron över och blanda väl. Lägg bläckfisken på en skärbräda och fyll dem med grönsakerna och osten. Förslut med tandpetare. Krydda med salt och peppar.


    Stek dem i ugnen i 200°C i ca  20-25 minuter och vänd dem då och då.
    Blanda olivolja, saften av en halv citron, salt och peppar, och vispa till en slät sås.
    Lägg upp bläckfisken på ett fat och häll över lite av såsen.
    Servera som meze eller som förrätt.
    KALI OREXI!

    Tillagningstid 1 timme


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept