• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Bakad lax med getost och dadlar

Se mer:  ,

Lax och dadlar kanske låter lite långsökt men testa, jag lovar att ni kommer gilla det.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 160 g
  • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Getost 150 g
  • 1 dl pinjenötter
  • 4–6 st Fontana Färska dadlar
  • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • 200 g blandad sallad
  • 3 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 g. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Pilla ur kärnan ur dadlarna. Dra isär dadlarna i 2–3 bitar.


    Skär ”fickor” i laxen och peta ner dadlar där. Smula över getosten och toppa med pinjenötter. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ formen i ugnen i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är ca 45 grader. Flytta formen högre upp i ugnen och slå på grilleffekt i 2 minuter så nötterna får
    lite färg.


    Servera med sallad och olivolja.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept