• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Bakad fetaost med rostad potatis

En favoriträtt. Det här lagar jag ofta när jag gör middag bara till mig själv.
Supersmidigt och hur gott som helst med varm fetaost!

Ingredienser

  • Potatis:
  • 1 kg små fasta potatisar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • 4 vitlöksklyftor
  • Fetaosten:
  • 4 pkt Fontana Feta original 150 g
  • 1 citron
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • svartpeppar
  • Aluminiumfolie
  • Sallad:
  • 100 g blandad sallad
  • 2 msk vinäger/vitvin/sherry/ äppelcider
  • 2 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • Salt & peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Dela potatisen på mitten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på timjan, salt, olivolja, och vitlöksklyftor med skal. Blanda runt med händerna. Baka i ugnen ca 30 minuter.


    Riv av 4 stora ark av aluminiumfolie. Häll ½ msk olivolja på varje ark och lägg på två tunna citronskivor. Lägg fetaosten ovanpå citronskivorna, en i varje ark. Häll på ½ msk olivolja på varje ost och fördela chiliflaksen över fetaostarna. Dra över några varv svartpeppar. Vik ihop paketen och baka i ugnen ca 20 minuter (samtidigt som potatisen).


    Blanda salladen med olja och vinäger. Servera potatisen med fetaosten.


  • Dela detta recept

Du kanske också gillar

 

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept