• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Baconinlindad fetaost med rödbetssirap och rostade pinjenötter

Se mer:  ,

Ingredienser

  • 200 g Fontana Feta Original
  • 4 skivor bacon
  • 50 g pinjenötter
  • Rödbetssirap:
  • 5 st kokta rödbetor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 tsk Fontana Balsamvinägar Kalamata Original
  • 1 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin

Gör så här

  • Skär fetaosten i fyra delar och linda in var och en av bitarna i en skiva bacon. Bryn dem snabbt i en stekpanna, lägg i en ugnsfast form och ställ i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.


    Hetta samtidigt upp en stekpanna på stark värme och rosta pinjenötterna gyllenbruna. Servera fetaosten med pinjenötter och sirapssås.


    Rödbetssirap


    Blanda rödbetorna med vitlök, honung och balsamvinäger i en mixer. Droppa i olivolja och salta efter smak.


  • Dela detta recept

Du kanske också gillar

 

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept