• sv
  • en

Bjud hem dina vänner på lite mer Opa! i höst

Att samlas kring matbordet med vänner och familj är det bästa jag vet. Supergod mat som är enkel att lyckas med så man får tid över att umgås är min melodi. De här recepten passar lika bra en lördag som en tisdag. När helst du är sugen på lite mer Opa!*. Här har jag samlat mina höst­favoriter som passar lika bra på en buffé som var för sig. För extra mycket Opa, bjud över vännerna och skruva upp musiken!

Jessica Frej

 

* Opa! är glädje och lycka på grekiska. Det vill vi bjuda dig på med det bästa från Greklands matkultur. Familjen Papadopoulos.

Jessica är en färgstark matprofil som slog igenom i första säsongen av Sveriges mästerkock i TV4. Hon är känd för sina smaksäkra och enkla recept. Jessica är även en av de återkommande tv-kockarna på Nyhetsmorgon.

Fontana - Jessica Frej - lite mer

Chokladmousse med olivolja

Len och helt himmelsk chokladmousse som får en underbar karaktär av olivolja och flingsalt.

Se hela receptet

 

Pasta med mustig bruschettatomatsås

Jag älskar en enkel pasta med tomatsås, så snabbt att svänga ihop och med underbara varma smaker.

Se hela receptet

 

Paj med butternut och getost

Den söta butternutpumpan ihop med den salta getosten är en helt perfekt kombination som du inte får missa.

Se hela receptet

 

Bakad fetaost med rostad potatis

En favoriträtt. Det här lagar jag ofta när jag gör middag bara till mig själv. Supersmidigt och hur gott som helst med varm fetaost!

Se hela receptet

 

Tomatsoppa med soltorkade tomater och halloumi

Världens enklaste tomatsoppa att göra på några minuter – perfekt när det är ont om tid.

Se hela receptet

 

Lammköttbullar i tomatsås

Världens godaste köttbullar som får en extra skjuts i smaken av gravieran. Det går bra att dubbla receptet.

Se hela receptet

 

Bakad lax med getost och dadlar

Lax och dadlar kanske låter lite långsökt men testa, jag lovar att ni kommer gilla det. Jag älskar den här rätten.

Se hela receptet

 

Halloumigryta

Mustig gryta att värma sig med. Halloumin kan stekas innan den läggs i grytan, men jag tycker det är godast att inte göra det.

Se hela receptet

 

Tävlingsregler

Köp Fontana Feta original 150 g eller Fontana Halloumi original 200 g. Skapa ditt favoritrecept och fotografera din rätt tillsammans med Fontana Feta och/eller Fontana Halloumi. Lägg upp bilden på Instagram och tagga med #litemeropa. Tävla och vinn köksredskap från Fiskars®

 

 

Tänk på att du måste ha en öppen Instaprofil om vi ska kunna se ditt bidrag. Följ oss på Insta@fontanafood och Facebook/fontanafood där vi annonserar vinnarna.

 

Varje månad fram t.o.m. december kan du vinna:

1:a pris: Stekpanna Brasseri från Fiskars® - värde 699 kr

2:a pris: Functional Form stekskydd från Fiskars® - värde 199 kr

3:a pris: Functional Form Rivjärn-grovt från Fiskars® - värde 199 kr

 

Tävlingen pågår t o m 31/12 2017. Vi utser vinnare varje månad. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Fontana. Anställda och deras familjemedlemmar kan ej vinna tävlingen. Juryn bedömmer bilden och receptet utifrån att det signalerar grekiskt och att rätten ser god ut. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 


 

 

September månads vinnare

 

1:a pris: 

 

 

2:a pris:

 

 

3:e pris:

 

 


 

Oktober månads vinnare

 

1:a pris: 

 

 

2:a pris:

 

 

3:e pris:

 

 

 


 

November månads vinnare

 

1:a pris: 

 

 

2:a pris:

 

 

3:e pris:

 

 


 

December månads vinnare

 

1:a pris: 

 

 

2:a pris:

 

 

3:e pris: