• sv
  • en
Fontana

Vi arbetar ständigt med att förbättra vår hemsida. Därför behöver vi era synpunker och förslag i vårt förbättringsarbete. Enkäten tar endast 1-2 minuter.

Tack för att du som kund ger oss möjligheten att ge dig en bättre upplevelse.

Fontana

Grekisk mat

Det som skiljer grekisk mat från andra medelhavsländers matkultur är framförallt enkelheten. Matlagningen präglas av gamla traditioner och recepten har stått relativt oförändrade i flera århundraden, vilket i många fall beror på att mycket av maten endast baseras på typiskt grekiska matvaror som olivolja, oliver, fårost (fetaost) och färska grönsaker. I likhet med Spaniens tapas och Italiens antipasti har Grekland också en sprudlande smårättstradition. Mezé - delikatesser som serveras i små portioner och munsbitar - har stort utrymme i den grekiska kokkonsten, och är ett bra sätt att lära känna det grekiska köket. Smakerna, dofterna och den sociala samvaron gör varje måltid till en fest.