• sv
  • en

Om oss

Fontana har kommit långt sedan starten 1978, då Frixos Papadopoulos och hans fru Maro för första gången introducerade sitt hemlands smaker för det svenska folket.

Det som började med exotiska juicer i liten skala, har idag blivit ett välkänt och uppskattat varumärke med mat och dryck från hela medelhavsregionen.

Vi är stolta över våra produkters höga kvalitet och har genom åren tagit fram en stor samling med goda recept som inspirerar till att njuta av medelhavets smaker i ditt eget kök!

Fontana är smaksökare. Varje år reser vi över hela Grekland på jakt efter de bästa råvarorna och den godaste maten. Våra bästa fynd hamnar till slut i butikshyllorna här i Sverige, precis som vår olivolja, fetaost och halloumi redan gjort. Lär dig mer om våra resor på sidan om Smaksökarna.

Många av våra resor dokumenteras. I filmen nedan plockar Fontanas grundare oliver i Kalamata på grekiska fastlandet. Ur oliverna utvinns sedan det flytande guldet – extra virgin olivolja!

Greklands flytande guld – olivoljan!

Se flerav våra upptäckter från resorna runt Medelhavet.

Grekiska Kalamataoliver Hur Fontanas feta produceras Så grillas paprikan Här odlas Fontanas peperoni